Corsica

Corsica

Bent u al een vakantie aan het plannen naar het prachtige Franse eiland Corsica? We hebben geweldige insider- en speciale tips voor deze populaire mediterrane reisbestemming. Corsica boeit met een kustlijn van meer dan 1.047 km en biedt prachtige stranden en baaien. De mooiste stukken strand vind je zowel in het noorden van het eiland als in het zuiden en rond Cap Corse. Hier zijn nog rustige baaien en stranden te vinden. De 5 km lange zandbaai bij Calvi, die langzaam afloopt en fijnkorrelig is, is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. De imposante citadel rijst op als decor en er zijn restaurants en bars op het strand. Er is ook de mogelijkheid om ligstoelen en parasols te huren. Met het watersportaanbod komen ook de actiezoekers aan hun trekken.

Op het strand van Saleccia wacht u een prachtige sneeuwwitte zandbaai. De baai is omgeven door een onbewoond en beschermd natuurlandschap. De reis is een beetje moeilijk vanwege onverharde wegen, maar je wordt beloond met een turquoise zee, zoals in het Caribisch gebied. Boek een 4×4 tour ter plaatse. Een populaire baai is Algajola in het noordwesten van het eiland. Deze baai is ideaal om te zwemmen vanwege het snel aflopende, grofkorrelige zandstrand. Er zijn hoge golven op winderige dagen en is daarom erg populair bij windsurfers. Er is geweldig snorkelen tussen de rotsen en er zijn mogelijkheden voor cliff jumping.

Als u uw vakantie niet alleen aan het strand wilt doorbrengen, kunt u ook prachtige excursies maken naar de mooiste plekjes van het eiland Corsica. Een van de bekendste steden op Corsica is Bonifacio in het zuiden van het eiland. De oude stad is gevestigd op een kalkstenen plateau en de haven is waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende in de Middellandse Zee.

Saint Florent, het Corsicaanse St. Tropez, is een charmant kustplaatsje in het noordwesten. Naast de grote jachthaven vind je een leuk klein centrum met veel cafés, bars, restaurants en handwerk- en souvenirwinkels. Twee stranden nodigen uit tot verpozen. De belangrijkste en grootste havenstad met Italiaanse flair is de stad Bastia. Ervaar mediterrane flair op Place Saint-Nicolas met palmbomen, restaurants en cafés.

Het meest noordelijke puntje van Corsica heet Cap Corse. Hier vindt u kleine pittoreske dorpjes met typisch Corsicaanse flair, wijngaarden en bijzondere stranden. Je moet absoluut het zwarte strand van Nonza bezoeken, dat via 1000 treden te bereiken is. Een dagje uit is voldoende om Cap Corse te ontdekken. Ga actief aan de slag, want Corsica is onze tip voor alle wandelaars en natuurliefhebbers. Er is voor elk type wandelaar wat wils. Er zijn tal van kust- en bergwandelingen die makkelijke tot veeleisende tochten bieden. Corsica, de “Bergen aan Zee” biedt u meer dan 70 toppen, die ook meer dan 2.000 m hoog zijn.

Vakantie Corsica? Dan moet u zoveel mogelijk Corsicaanse specialiteiten proberen. Zoals de brocchiu bijvoorbeeld. Deze kaas gemaakt van geiten- en schapenwei vind je alleen op Corsica met de unieke smaak van maquis. Deze kaas is een echte aanrader in een omelet met munt. Deze kaas wordt ook gebruikt met citroen voor de Corsicaanse cheesecake “Fiadone”. De lokale ham “Lonzu” gemaakt van Corsicaans varkensvlees en de smakelijke everzwijnsalami “Coppa” mogen in geen enkele snack ontbreken. De wijn van Corsica is vrij licht, maar smaakt altijd naar veel zon. Het gaat hier allemaal om kwaliteit, niet om kwantiteit, aangezien de wijngaarden klein zijn. Vooral de wijn uit de regio Patrimonio op Cap Corse is populair.

Corsica
Schuiven naar boven