Dus neem deze ring als een teken van mijn loyaliteit en liefde!

Huwelijk

Trouwjurk en trouwringen. Iedereen die deze twee taken op hun bruiloft checklist kan afvinken, heeft al veel bereikt. Niet alleen het kiezen van de trouwjurk kost veel tijd, ook de selectie van de ringen moet goed doordacht zijn!

Al in 855 verkondigde de toenmalige paus Nicolaas: “Net zoals de ring geen begin en geen einde heeft, zo zou de relatie en het verbond met God voor altijd moeten duren”. De ring is als het ware een symbool van eeuwige liefde en verbondenheid. Ook vandaag zijn trouwringen onmisbaar. Het maakt niet uit of het een burgerlijk of kerkelijk huwelijk is – de verbintenis voor het leven wordt officieel bezegeld wanneer de ringen om elkaar worden gedaan. Hoewel we in een tijd leven die ons voortdurend confronteert met nieuwe trends (armbanden, tatoeages, oorbellen), zijn trouwringen tijdloos gebleven. Een liefdevolle symboliek die trends overleeft en (hopelijk) een leven lang meegaat.

Het maakt niet uit of het een burgerlijk of kerkelijk huwelijk is – de verbintenis voor het leven wordt officieel bezegeld wanneer de ringen om elkaar worden gedaan. Ringen als teken van liefde en verbondenheid

Voor eeuwig

Een Amerikaans stel was 91 jaar met elkaar getrouwd. Het gemiddelde huwelijk in Oostenrijk duurt immers zo’n 10 jaar. Ook een trouwring moet deze duur doorstaan. In het begin wordt het verwijderd tijdens huishoudelijke taken, maar na verloop van tijd wordt het zo vertrouwd dat men het “vergeet”. Om aan deze eisen te voldoen, moet een ring perfect passen en gemaakt zijn van goud (wit-, rood- of geelgoud) of platina. Deze materialen beloven de drager er jarenlang veel plezier van. Bovendien kan de maat van de ringen steeds opnieuw worden aangepast. De breedte van stalen ringen daarentegen kan niet worden aangepast aan levensomstandigheden zoals zwangerschap, gewichtstoename of gewichtsverlies. Citaat: “Een trouwring kan versleten zijn omdat het huwelijk leeft”.

Enw at altijd zal blijven, diamanten op de ring van de bruid zijn extra eeuwig, en getuigen van grote liefde.

Dus neem deze ring als een teken van mijn loyaliteit en liefde!
Schuiven naar boven