Houten polshorloges

Zakhorloge

Een houten horloge of houten polshorloges zijn de nieuwe trend op de houten sieraden- en horlogemarkt. Ondanks hun geschiktheid voor alledaags gebruik, zijn ze zeer modern, showstyle en daarom ook perfect voor elegantere gelegenheden. Veel fabrikanten van houten polshorloges besteden bijzondere aandacht aan duurzame productie en milieubescherming.

Polshorloges

Zo jong als de markt voor houten horloges op dit moment is, zijn er inmiddels een groot aantal aanbieders.

Want naast de laatste ontwikkelingen speelt ook de bescherming van het milieu hier een grote rol. Daarom worden alleen FSC-gecertificeerde houtresten uit de meubelindustrie gebruikt. De houtresten kunnen bijvoorbeeld esdoornhout, sandelhout, zebranohout of hackberryhout zijn.

U hebt de impulsen van de tijd goed herkend en elegantie en levensstijl gecombineerd met uw houten horloges. Een snelle blik op de website van de fabrikant van houten horloges maakt duidelijk dat duurzaamheid en milieubescherming een grote rol spelen bij het vervaardigen van houten horloges. Tijdens de productie gebruiken ze alleen restjes die overblijven van de productie van meubels of interieurontwerp en die in de vuilnisbak zouden belanden. Er wordt dan ook geen nieuwe boom gekapt voor productie. Niet elk hout kan echter worden gebruikt om een ​​horloge te maken.

Esdoorn hout

Het hout van de esdoorns wordt esdoornhout genoemd. Ze behoren tot het geslacht van loofbomen en struiken verspreid over een groot deel van Eurazië en Noord-Amerika. Esdoornhout wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van meubels. Het hout van de plataan bijvoorbeeld is een van de waardevolle hardhoutsoorten. De oppervlakken zijn gemakkelijk te bewerken, kunnen gemakkelijk worden gepolijst, gebeitst en gebeitst. Het hout is gemakkelijk te splijten en gedraagt ​​zich probleemloos bij het lakken.

Sandelhout

De sandelhoutboom (Santalum album) is een plantensoort uit de sandelhoutfamilie. De sandelhoutboom wordt in veel tropische gebieden gekweekt en gebruikt. Onder deze naam worden twee houtsoorten verkocht. Deze hebben verschillende eigenschappen en toepassingen en komen ook van heel verschillende bomen. Ten eerste is er het rode sandelhout, een gekleurd hout, en ten tweede het wit en geel.

Zebrano

Microberlinia is een geslacht van planten in de onderfamilie van de johannesbroodfamilie (Caesalpinioideae) van de vlinderbloemigenfamilie (Fabaceae). Deze twee soorten zijn wijdverbreid in tropisch westelijk Centraal-Afrika. Beiden leveren tropisch edelhout dat wordt verhandeld onder de namen Zebrano of Zingana. Het hout is geelwit gestreept met diepbruine nerven en grijs spinthout. Het is vrij hard, waardoor het zeer geschikt is voor de productie van houten horloges.

Houten polshorloges
Schuiven naar boven