Mix en match je terrasmeubilair

Tuinset

Of je nu je zitplaats bijwerkt of een kleine eettafel verwisselt voor een grotere, mensen mixen en matchen terrasmeubilair om vele redenen. De sleutel is om je stukken op elkaar af te stemmen om een ​​uitgebalanceerde look te creëren die zowel smaakvol als uniek is. U kunt gelaagde perfectie bereiken door het strategisch gebruik van gemengde materialen, kleuren en complementaire stijlen binnen uw terrasindeling.

Stukken uitzoeken en ze met succes rangschikken, draait allemaal om het combineren van de juiste materialen in een goed gecoördineerde ruimte. Leer hoe u terrasmeubilair kunt mixen en matchen voor een vakkundig gestileerde look door:

  • Mengen van gemengde materialen zoals aluminium, hout en wicker.
  • Uw ruimte verenigen door kleur en toon met behulp van meubels en decor.
  • Breng uw look in evenwicht door verschillende stijlen te gebruiken die harmonieus samenwerken.
  • Ruim uw terrasindeling op voor eenvoudiger en effectiever decoreren.

Gemengde materialen

Bij het decoreren van een terras of veranda gebruiken mensen verschillende materialen voor terrasmeubilair om hen te helpen de esthetiek vast te leggen die ze het leukst vinden. U kunt bijvoorbeeld rieten associëren met een gezellige traditionele inrichting, terwijl metalen stukken er modern en strak uitzien. U kunt een geheel nieuwe look creëren die uw individuele stijl beter tot uitdrukking brengt wanneer u deze materialen met elkaar vermengt.

Voel je vrij om zoveel afwerkingen te mixen en matchen als je wilt door plastic stoelen te combineren met teakhouten bijzettafels of rieten clubstoelen met een metalen cocktailtafel. Het toevoegen van een nieuw meubelmateriaal of een nieuwe afwerking aan uw lay-out voegt textuur en dimensie toe, maar selecteer uw stukken zorgvuldig en vermijd oververzadiging van uw ensemble met het een of het ander.

Voor een beetje meer begeleiding bevat de onderstaande lijst materialen die goed samengaan met een uitgebalanceerde aanpak:

Riet & Metaal het warme comfort van rieten stoelen past mooi bij de strakke look en het vernieuwde gevoel van een metalen tafel. Hoewel riet en rotan een fantastische textuur bieden, helpen de geweven patronen je ook bij het samenstellen van een gestroomlijnde look om het meer op maat te laten voelen.
Hout & Riet: Ga je voor een op de natuur geïnspireerd thema of misschien een boho-chique terras uitgedost met planten, macramé hangers en een rieten schommelstoel? In dit geval is hout de ideale aanvulling op wicker. Teak stoelen en bijzettafels hebben nog steeds een organische uitstraling, maar hun gladdere afwerking zorgt voor een subtiel contrast.
Hout & Metaal: Aluminium en metalen meubelen hebben al een strakke, verfijnde uitstraling. Het toevoegen van een houten salontafel of het kiezen van meubels met metalen frames en houten zittingen heeft een natuurlijkere uitstraling. Geweldig om formele eetruimtes casual te maken, hout en metaal zijn veel voorkomende gemengde materialen in rustieke inrichtingen en industriële balkons.
Kunststof & Hout: Ga je voor een retro vibe op je terras? Probeer plastic krukken toe te voegen aan uw houten eettafel voor een dosis moderne stijl uit het midden van de eeuw. Of, als u toch liever één materiaal gebruikt, overweeg dan de voordelen van het gebruik van polytimmerhout en voeg een paar Adirondack-stoelen toe aan uw aanlegsteiger of vuurplaats aan het meer.
Metaal & Beton: Metaal en beton zijn twee harde afwerkingen met totaal verschillende texturen. Het strakke, gladde gevoel van een metalen sectionele set contrasteert met een ruwe betonnen salontafel voor een moderne trend die past bij het stedelijke en industriële terrasdecor.
Aluminium en kunststof: lichtgewicht aluminium en kunststof zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, zodat u kunt spelen met uw ontwerp en een leuke, zorgeloze look kunt creëren. Een kunststof klaptafel met hetzelfde gekruiste onderstel als een paar aluminium klapstoelen geeft ondanks het verschil in materiaal ook symmetrie aan je look.

Naast het mixen van materialen tussen je meubels, kun je je look verenigen door vergelijkbare texturen in je decor op te nemen. Heb je bijvoorbeeld een rieten conversatieset, voeg dan geweven placemats toe aan je eettafel. Gebruik rieten of metalen wandkleden op je houten hek als aanvulling op je rieten barwagen, metalen stoelen en houten bistrotafel.

Kleuren

Het gebruik van een vergelijkbare kleur of kleurenfamilie is voldoende om je look samen te brengen bij het gebruik van verschillende meubelstijlen. Een witte rieten loveseat in combinatie met een witte aluminium salontafel is net zo charmant als een volledige rieten set. De aanwezigheid van een metalen afwerking voelt echter uniek en persoonlijk aan.

Het gebruik van verschillende tinten van een enkele kleur kan een gladde, naadloze look creëren en de verscheidenheid aan afwerkingen openen waarmee u kunt werken. Een grijze rieten stoel past goed bij witte kussens en een nabijgelegen zwart metalen bistroset, waardoor een lust voor het oog ontstaat. Tegelijkertijd heeft een beige daybed gemengd met houten bijzettafels en een tan mat hetzelfde harmonieuze effect.

Al deze stijlen en kleuren kun je dus combineren, en daardoor hoef je ook niet meer naar duren meubelwinkels, maar kun je gerust een goedkope tuinset kopen.

Mix en match je terrasmeubilair
Schuiven naar boven