Wat is cryptocurrency en hoe werkt het?

BTC

Cryptocurrency, soms gewoon crypto genoemd, is elke vorm van valuta die digitaal of virtueel bestaat en cryptografie gebruikt om transacties te beveiligen. Er is geen centrale uitgevende of regelgevende instantie voor cryptocurrencies. In plaats daarvan gebruiken ze een gedecentraliseerd systeem om transacties te registreren en nieuwe eenheden uit te geven.

Wat zijn cryptocurrencies?

Een cryptocurrency is een digitaal betalingssysteem dat niet afhankelijk is van banken om transacties te verifiëren. Het is een zogenaamd peer-to-peer systeem waarin elke gebruiker overal betalingen kan doen en ontvangen. In plaats van fysiek geld dat in de echte wereld wordt uitgewisseld, bestaan ​​cryptocurrencies alleen als digitale vermeldingen in online databases die elke transactie beschrijven. Wanneer u cryptocurrencies omdraait, worden de transacties vastgelegd in een grootboek. Cryptocurrencies worden opgeslagen in digitale portemonnees die bekend staan ​​als portemonnees.

Cryptocurrencies danken hun naam aan het feit dat encryptie wordt gebruikt om transacties te verifiëren. Dit betekent dat complexe codering wordt gebruikt bij het opslaan en overbrengen van cryptocurrency-gegevens tussen e-wallets en het openbare register. Het doel van deze encryptie is om de veiligheid te vergroten. De eerste cryptocurrency, Bitcoin, werd gelanceerd in 2009 en is tot op de dag van vandaag ook de meest bekende. Het belangrijkste doel van cryptocurrencies is om ze te verhandelen om winst te maken, waarbij speculanten soms de prijzen opdrijven.

Hoe werkt een cryptocurrency?

Cryptocurrencies draaien op een gedistribueerd grootboek, de blockchain genaamd, dat alle transacties registreert en wordt onderhouden door de eigenaren van de valuta. Eenheden van cryptocurrencies worden gemaakt via een proces genaamd mining, dat computerkracht gebruikt om gecompliceerde wiskundige problemen op te lossen die munten produceren. U kunt ook valuta kopen bij makelaars en deze vervolgens opslaan en uitgeven in cryptografische portemonnees.

Als eigenaar van cryptocurrency heb je niets tastbaars in handen. Wat u hebt, is een sleutel waarmee u een record of maateenheid van de ene persoon naar de andere kunt overdragen zonder tussenkomst van een vertrouwde derde partij.

Hoewel Bitcoin al sinds 2009 bestaat, staan ​​cryptocurrencies en het gebruik van blockchain-technologie in de financiële wereld nog in de kinderschoenen, en er worden in de toekomst meer use-cases verwacht. Transacties zoals obligaties, aandelen en andere financiële activa zouden uiteindelijk met behulp van de technologie kunnen worden verhandeld.

Meer weten, fo de koers zien? Bezoek dan eens Coinkoers.nl.

Wat is cryptocurrency en hoe werkt het?
Schuiven naar boven